Let's get moving - Skleci v opori zadaj

Sklece – lažja izvedba

Iz vzravnanega položaja začnemo upogibati komolce do pravega kota. Od tu se vrnemo nazaj v začetni položaj. Vajo izvedemo dva do trikrat s po 8 – 12 ponovitvami za vsako stran telesa.

Video Fotogalerija
Let's get moving - Skleci v opori zadajLet's get moving - Skleci v opori zadaj
Let's get moving - Izpadni korak

Izpadni korak

Iz zakoračnega položaja začnemo spuščati boke v smeri navzdol in nazaj do pravega kota v kolenu prednje noge. Pazimo, da je golen prednje noge neprestano v navpičnem položaju. Vajo izvedemo dva do trikrat s po 8 – 12 ponovitvami za vsako stran telesa.

Video Fotogalerija
Let's get moving - Izpadni korakLet's get moving - Izpadni korak
Let's get moving - Počepi (lažja izvedba)

Počepi

Stoje, s stopali postavljenimi v širini ramen, začnemo boke spuščati v smeri navzdol in nazaj tako, da se z zadnjico samo dotaknemo klopce, nato se vrnemo v začetni položaj. Vajo izvedemo dva do trikrat s po 8 – 12 ponovitvami.

Video Fotogalerija
Let's get moving - Počepi (lažja izvedba)Let's get moving - Počepi (lažja izvedba)
Let's get moving - Skleci v opori zadaj

Skleci v opori zadaj

Iz opore na rokah se začnemo istočasno spuščati navzdol in upogibati komolce do pravega kota. Od tu se ponovno vrnemo nazaj v začetni položaj. Vajo izvedemo dva do trikrat s po 8 – 12 ponovitvami.

Video Fotogalerija
Let's get moving - Skleci v opori zadajLet's get moving - Skleci v opori zadaj
Let's get moving - Priteg nog sede

Priteg nog sede - lažja izvedba

V sedečem skrčenem položaju in z rokama v odročenem položaju (pridržimo se za naslonjalo klopce), noge v kolenih iztegujemo in upogibamo. Vajo izvedemo dva do trikrat s po 10 – 15 ponovitvami.

Video Fotogalerija
Let's get moving - Priteg nog sedeLet's get moving - Priteg nog sede
Let's get moving - Odročenje v položaju sklece (lažja izvedba)

Odročenje v položaju sklece

Iz vzravnanega položaja z rokami oprtimi na klopici poskusimo preiti v odročenje. V trenutku odročenja smo oprti na eni roki in stopalih. Od tu nadaljujemo preko začetnega položaja na drugo stran. Vajo izvedemo dva do trikrat s po 8 – 12 ponovitvami za vsako stran telesa.

Video Fotogalerija
Let's get moving - Odročenje v položaju sklece (lažja izvedba)Let's get moving - Odročenje v položaju sklece (lažja izvedba)
 Na vrh